SMOKED "BAKE" BEANS
INGREDIENSER:
½ ds (Coca) cola
2 ds baked beans (den blå fra Heinz)
150 g bacon
10 g løg
30 g brun farin
2 spsk Worchester Sauce
1 spsk HP Sauce
1 spsk Dijon sennep
½ tsk stødt spidskommen
½ bøtte whisky røgchips
FREMGANGSMÅDE:
Bacon og løg skæres i fine tern. Svits bacon gyldent og tilsæt derefter løg og lad dem stege med i ca 1 min.
De øvrige ingredienser tilsættes i en alubakke eller et ildfast fad, der gerne må blive lidt brunt (det kommer det til).
Gør grillen klar til indirekte grillning, med et rørtændte briketter. Placer alubakken/det ildfaste fad i midten af grillen og kom derefter lidt whisky røgchips på. Når røgen har lagt sig, røres der i bønnerne. På den måde fordeles røgsmagen bedst. Dette gøres igen og igen, indtil man har den ønskede røgsmag.
Lad bønnerne simre på grillen i ca. 40 min. Er konsistensen lidt for flydende, skal bønnerne bare havde lidt længere tid.