
Æblerøget laks med grillet hjertesalat og pisket cremefraiche
INGREDIENSER
4 personer (forret)
Æblerøget laks:
600 gr lakseside
Salt og sukker
Acaciehonning
1/2 bøtte Æblerøg - chips
Pisket cremefraiche:
2½ dl cremefraiche 38%
1/2 bt purløg
Salt og peber
Grillet hjertesalat:
2 stk hjertesalat
1 spsk æblecidereddike
½ dl rapsolie
1 stk finthakket skalotteløg
Salt og peber
FREMGANGSMÅDE
Laksesiden krydres let med salt og sukker på kødsiden og sættes på køl i et par timer.
Tænd en grill til indirekte varme ca 180 c°.
Overskydende salt og sukker skabes af laksen. Laksen deles i fire stykker og ligges på en Weber fiskebakke med huller. Sæt den på grillen, ryg laksen med en 1/2 bøtte udblødte æblerøgflis (ad 2 omgange). Når røgen har lagt sig, kommes lidt acaciehonning over hvert stykke laks. Grill laksen færdig, til den har en kernetempratur på ca 50 grader (ca 25 min +-)
Server æblerøgetlaks med hjertesalat, der er skyllet og halveret på langs. Hjertesalaten grilles på skæresiden over direkte varme. Den skal stadig være sprød, så det skal kun lige være hurtigt så den får lidt brændte blade. Mariner salaten med æblecidereddike, rørt med rapsolie, løg, salt og peber. Dertil pisket cremefraiche 38%, der er pisket til flødeskumskonsistens, tilsat finthakket purløg og derefter smagt til med salt og peber.
pynt med caviar, smørristet rugbrød og karse.
Velbekomme!