Til 4 personer:
Ingredienser:
600gr lamme culotte
4 tsk GRILL dry rub
4 spsk repsolie
2 spsk acacie honning
2 fed preset hvidløg
Skal af 1 appelsin
1-2 Rødløg
Træspyd
Æble Røgchips
Fremgangsmåde:
GRILL rub, repsolie, acacie honning, hvidløg og skallen af appelsinen rørres sammen til en marinade.
Skær derefter lammeculotten ud i grove tern (ca 3x3 cm) og marinere dem derefter i marinaden.
Lad lammekøddet marinere i ca 1 time.
Løget pilles og deles i både skil løg lagene i flerre stykker og sæt dem derefter på spyd skiftevis med det marrineret lamme kød.
Grillning:
Lav en 50/50 metode (det vil sige kulden skal fordeles på den halvdel af siden. Med ¾ tændt grillrør.
Grill lammespydene ved indirektevarme i ca 7-8 min og tilsæt lidt røgchips af Æble. derefter
grilles lammespydene 2 min på hver side (søg for at den frie pind ikke er direkte over gløderne)
Serverrings forslag:
Servere de grillet lamme spyd, med tzatziki, oliven Nan brød og en citron grillet over direkte varme.