Til 4 personer:

Ingredienser:

600gr lamme culotte

4 tsk GRILL dry rub

4 spsk repsolie

2 spsk acacie honning

2 fed preset hvidløg

Skal af 1 appelsin

1-2 Rødløg

Træspyd

Æble Røgchips

 

Fremgangsmåde:

GRILL rub, repsolie, acacie honning, hvidløg og skallen af appelsinen rørres sammen til en marinade.

Skær derefter lammeculotten ud i grove tern (ca 3x3 cm) og marinere dem derefter i marinaden.

Lad lammekøddet marinere i ca 1 time.

Løget pilles og deles i både skil løg lagene i flerre stykker og sæt dem derefter på spyd skiftevis med det marrineret lamme kød.

 

Grillning:

Lav en 50/50 metode (det vil sige kulden skal fordeles på den halvdel af siden. Med ¾ tændt grillrør.

Grill lammespydene ved indirektevarme i ca 7-8 min og tilsæt lidt røgchips af Æble. derefter

grilles lammespydene 2 min på hver side (søg for at den frie pind ikke er direkte over gløderne)

 

Serverrings forslag:

Servere de grillet lamme spyd, med tzatziki, oliven Nan brød og en citron grillet over direkte varme.