Kirsebærrøget Juleflæskesteg

Ingridienser:

1 stk. svinekam med ristet svær

Fint salt og friskkværnet peber

 

1 lille håndfuld nelliker

 

½ bøtte Woodsmoke kirsebær røgchips

Fremgangsmåde:

Stik en masse nelliker i sværene og i undersiden af svinekammen. Krydr undersiden af kamstegen godt med salt og peber. Vend derefter svinekammen og drys et fint lag salt over sværene.

 

Stegen sættes på køl i ca. 4 timer før brug (den skal ikke være overdækket).

 

Optænding af grill:  3/4 rør optændte briketter fordeles i hver side af grillen (indirekte grillmetode), med 6 utændte briketter i hver side. Gør derefter grilltemperaturen klar til ca. 220 grader, ved justering af top og pundspjæld.

 

½ bøtte Woodsmoke kirsebær røgchips lægges i vand ca. 15 min før brug.

 

Svinekammen kryders yderligt, med et fint lag salt inden den lægges midt på grillristen.

 

Svinekammen ryges af 3 omgange, det vil sige: læg lidt afdryppet kirsebær røgchips, direkte på de tændte briketter. Når røgen har lagt sig gøres dette igen, osv.

 

Svinekammen skal have ca. 2 timer +- og kernetemperaturen skal ligge på de ca. 80 grader.

 

Kør med fuldt åbne spæjd, når svinekammen har opnået en kerneteperatur på ca. 65-67 grader, så grillen kommer godt op i temperatur (hav evt et ½ rørtændte brikketter klar til brug, til at få grillen godt op i temperatur - ca. 250 grader).

 

Lad stegen stå og trække i 15-20 min. inden den skæres for.