CARIBIAN HOTWINGS

INGRIDIENSER:

Marinade:

16 stk kyllinge vinger

2 spsk Spirachi chilisauce

1 spsk brun farin

2 tsk salt

1 tsk paprika

1 tsk hvidløgspulver

1 tsk løgpulver

Saften fra 1 dåse (565g) annanas

 

Glace:

500g tomatpuré (Passata di Pomodoro)

Annanas stykker fra en 1 dåse (565g)

7 spsk rørsukker

4 spsk æblecidereddike

25 g løg

1 fed hvidløg

3 spsk brun farin

20 g smør

Lidt Spirachi chili sauce

1 bøtte kirsebær  røgchips

 

FREMGANGSMÅDE:

Alle ingredienserne til marinaden røres sammen i en skål. Sørg for at sukker og salt er godt rørt ud.

Del derefter kyllingevingerne i ledene (endestykkerne kasseres) og vend dem godt i marinaden. Lad kyllingevingerne ligge og marinere i ca min 3 timer inden brug.

Glacen laves ved at svitse hakket løg og presset hvidløg af, sammen med smør i en gryde til de er blanke. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser til glacen og bring den i kog. Når gryden er bragt i kog, skrues der derefter ned på lavt blus og nu skal glacen ligge og simre i ca 40 min, imens der røres jævnligt. Blend glacen og sigt den igennem en sigte.

Gør grillen klar til indirekte grillning med et rørtændte briketter. Lig kyllingevingerne på grillen og røg dem med en 1/3 bøtte kirsebær røgchips.

Efter ca 15 min på grillen, pensles kyllingevingerne godt med glacen. Grill derefter kyllingevingerne yderligre 20 min.

Dine Horwings carribeanstyle er færdige når kerneteperaturen på den tykkeste del er 75°c.