Blommerøget brie med lakrids/romsyltede blommer

Ingridigenser:

Blommerøget brie

 

1 stk hel brie

 

1 spsk grov sennep

 

2 tsk fennikelfrø

 

Friskværnet sort peber

 

Flagesalt

 

3/4 bøtte Woodsmoke blomme røgchips

 

 

 

Lakrids/romsyltede blommer:

 

(giver et glas)

 

6 blommer

 

150 g rørsukker

 

1/2 dl rom

 

1/2 dl vand

 

1/2 tsk lakridspulver (Raw Liquorice Powder fra Johan Bülow)

 

1/2 vaniliestang

Fremgangsmåde:

Blommerøget brie

 

Tænd 1/3 del rør med briketter.

 

Lig derefter blomme røgchips i blød i vand i ca. 15 min. og lad dem derefter afdryppe.

 

Brien smøres med den grove sennep, drys derefter fennikelfrø udover og krydder tilsidst med flage salt og friskkværnet peber.

 

De tændte briketter ligges i en briketbakke i den ene ende af grillen og brien placeres i den modsatte ende (brug evt. en Weber grillbakke eller et stykke bagepapir der er klippet til, så den passer med brien.

 

Lig det afdryppede blomme røgchips på de tændte briketter af 3 omgange og lad brien ryge i ca. 20 min. Sæt den røget brie på køl, til den har sat sig. (skæres der i brien med det samme, vil al osten flyde ud)

 

Lakrids/romsyltede blommer:

 

Rørsukker, korn fra vaniljen + stang, rom, vand og lakridspulver, kommes i en gryde og bringes i kog under omrøring. Tag gryden af blusset efter den har været i kog.

 

Blommerne skylles og skæres ud i 8 dele. kom derefter blommerne i et ildfast fad og hæld lakrids/romlagen over.

 

Bag blommerne i en forvarmet ovn, ved 200 grader varmluft i ca. 12 min.

 

De bagte blommer kommes i et syletøjsglas sammen med lakrids/romlagen og spises når de er lune eller afkølet.

 

Server den blommerøget brie sammen med de lakrids/romsyltede blommer, som natmad til juleaften - evt. sammen med et lækkert lunt flutes - velbekomme!