Æblerøget flæsk med æblekompot

Ingridigenser:

 

Som et led til julebuffeten - ca 6 personer

 

1 stk ribbensteg uden ben (1000-1200g)

 

Tørret rosmarin

 

Salt og friskkværnet peber

 

1 bøtte æblerøgchips

 

 

 

500g æbler i tern af skrællet æbler (ca 6 store eller 10 små æbler)

 

1 dl vand

 

1 dl hvidvin

 

1 spsk honning

 

50g rørsukker

 

1 stk meget finthakket citrongræs

Fremgangsmåde:

Skær tynde skiver af ribbenstegen, og lig dem fladt ud på et stykke bagepapir. Krydder med salt, friskkværnet peber og tørret rosmarin minimum 4 timer før brug.

 

Æblekompotten laves ved at komme æbler, vand, hvidvin, honning, rørsukker og den finthakket citrongræs op i en gryde. Bring gryden i kog og skru derefter ned på halvt blus. Lad kompotten stå og koge i ca 10-12 min. Æblerne moses og kompotten kommes på køl.

 

Ca. 1 bøtte æblerøgchips ligges i blød i ca. 15 min. og afdryppes derefter.

 

Tænd et rør grillbriketter og gør grillen klar til indirekte grillning. Lig 6 utændte brikketter i hver side på de tændte briketter (det gør, at man kan grille i længere tid).

 

Skru ned for top og bund spjæld, til grillen har en temperatur på ca. 200 grader.

 

Lig halvdelen af de krydret flæskeskiver på midten på grillen og lig derefter 1/4 bøtte æblerøgchips på de tændte briketter. Når røgen har lagt sig, lægges der yderligt 1/4 bøtte æblerøgchips, på de tændte briketter.

 

Lad flæsken hygge sig på grillen i ca 40 min +-, husk at kigge til dem enggang i mellem, da tiden varierer, da skiverne kan være i forskellig tykkelse.

 

Brug samme fremgangsmåde ved den anden halvdel, og hav evt. et halvt rør brikketer tændt som backup.

 

Server den æblerøget flæsk med kold æblekompot .

 

Velbekomme!