Confit de Canard med smag af valnødderøg og jul

Ingredienser:

Til 4 personer

 

6 stk andelår

 

750 gr smør (eller 750 gr andefedt)

 

Skallen af en 1/2 økologisk appelsin

 

4 stk stjerneanis

 

4 stk laubærblade

 

Groft salt og friskkværnet sort peber

 

1/3 del bøtte valnødderøgchips

Fremgangsmåde:

Dag 1:

 

Andelårne saltes let og krydres med friskkværnet sort peber. Sæt derefter andelårne på køl i min. 12 timer.

 

Dag 2:

 

Smelt smøret i en gryde ved lav varme, sammen appelsinskallen, stjerneanis og laurbærbladene.

 

Lig andelårne i gryden med det smeltede smør og lad derefter andelårne ligge og simre i gryden med låg i ca. 60 min. ved halvt blus på komfuret.

 

De færdigkogte andelår lægges i en beholder med låg sammen med smøret. Sæt andelårne på køl et par dage før de skal bruges. (andelårne kan også godt fryses ned, hvis der går længere tid inden brug)

 

 

 

Grillningen:

 

Andelårne skal grilles ved en 50/50 optænding i kuglegrilen. Det vil sige, tænd et 3/4 rørfuldt briketter og lig dem i den ene side af grillen. I den anden side af grillen, lægges en drypbakke.

 

Lig 1/3 bøtte valnødderøgchips i blød i ca 15 min. - de afdryppes derefter.

 

Andelårne grilles ved indrekte varme i ca 30-35 min. (Efter 5 min. tilsættes valnødderøgchips. Når røgen har lagt sig, grilles de konfiteret andelår over direkte varme til de er gyldne, og derefter grilles de færdige ved indirekte varme).

 

Velbekomme!